Bra att veta

TYSTNADSPLIKT

Alla volontärer på 1000 Möjligheter har avgett tystnadslöfte. Det innebär att de inte får föra vidare det du berättat till andra personer, varken vad ni har pratat om eller berätta om vem du är. Samtalen som förs via chatten sparas för handledning- och utbildningssyfte. Det är för att vi som jobbar med detta ska kunna se till att stödet via chatten håller en hög kvalitet och förblir en trygg och säker plats för er som använder den. Självklart är allting anonymiserat. Inte heller din stödkontakt kommer att veta vem du är om du inte själv väljer att berätta det. Du som besökare kan vara helt anonym så våra samtal kommer aldrig att kunna spåras till dig personligen.

Du som redan har en stödkontakt men skulle vilja byta kan skicka ett mail till mottagningen@1000mojligheter.se och skriva ditt alias samt vem du har som stödkontakt idag och att du vill byta. Vi kan inte erbjuda mer än en stödperson per stödsökande.

ANMÄLNINGSSKYLDIGHET

Vi som sitter i chatten har ingen anmälningsskyldighet eftersom vi är en idéburen organisation. Om du är under 18 år och om det uppkommer något i samtalen med din stödkontakt som vi anser ligger till grund för en anmälan, så kommer vi att ta upp detta med dig. Vi gör ingen anmälan till socialtjänsten eller polisen utan din vetskap och vi gör det i samråd med dig. Om en anmälan sker så är det för att du ska kunna få den hjälp och det stöd du har rätt till. Vi kan även finnas som stöd för dig under tiden så det blir så bra som möjligt för dig.

Om du vill läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter läs här.