dot_hel_ocean_rgb.png

Hos 1000 Möjligheter kan du få hjälp och stöd via chatt, samtal på vår 1000Mottagning, egen stödkontakt, eller i gruppsamtal. Vi vänder oss till dig som har upplevt våld i en partnerrelation eller haft/har sex mot ersättning. Du kan vara anonym, och alla våra volontärer har avgett tystnadslöfte. Det innebär att de inte får föra vidare det du berättat till andra personer, varken vad ni har pratat om eller berätta om vem du är.

Vill du prata med någon?

ungarelationer.se finns stöd och information för dig under 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis eller är den som utsätter. Chatten är öppen varje kväll kl 20-22. Här kan du också läsa om olika typer av våld, varningstecken och hur en bra relation kan vara. 

Ellencentret finns för dig som är mellan 15 och 25 år gammal, och som har erfarenheter av sex mot ersättning, sex som självskadebeteende, så kallad “sugardejting”, eller att bli såld av andra. Hos oss får du gratis hjälp och stöd, oavsett kön eller könsidentitet. Chatta anonymt med oss varje torsdag kl 17-19, kom till vår mottagning för samtal, eller få juridisk hjälp.

Så kan du få hjälp

Chatt för ungdomar i utsatta situationer

Chatta

ungarelationer.se kan du som är mellan 15-20 år chatta varje kväll kl 20-22.

Både du som är utsatt, du som utsätter eller är en orolig kompis kan kontakta oss. Du kan vara anonym och de volontärer som bemannar chatten är vana vid och har lång erfarenhet av att möta unga i utsatta situationer.

 
1000Mottagningen

Besök vår mottagning

1000Mottagningen är öppen varje vardag. Den bemannas av vår psykolog som har erfarenhet av att möta unga utsatta våld i en relation och unga som säljer sex eller befinner sig i människohandel. 1000Mottagningen finns i Stockholm men du är välkommen att höra av dig oavsett var du bor så försöker vi hjälpa dig. Du kan vara helt anonym och det kostar ingenting.

 
Stödkontakt för utsatta ungdomar

Stödkontakt

Stödkontakt kan du få som utsätts eller utsätter någon för våld i en nära relation eller som har sex mot ersättning. Det är till för dig som tycker att det skulle kännas bättre att prata med en och samma person vid upprepade tillfällen istället för att prata med olika personer på chatten. Du kan be om en stödkontakt antingen när du chattar eller genom att maila till mottagningen@1000mojligheter.se. Du och din stödkontakt kan sen välja att chatta eller maila med varandra. Oavsett hur ni har kontakt så är det en timme per vecka som er kontakt kommer att pågå. Efter tio tillfällen kommer du och din stödkontakt prata om hur det har gått hittills och om du har behov av fler samtal och vilken typ av stöd du i så fall behöver.

 
Gruppsamtal för ungdomar

Gruppsamtal

Gruppsamtal finns för dig som vill träffa andra med liknande erfarenheter. Vi har grupper både för dig som varit utsatt för våld i en partnerrelation, varit eller är i prostitution/har sex mot ersättning. Maila mottagningen@1000mojligheter.se för mer information. Gruppsamtalen sker i våra lokaler på Norrmalm i Stockholm.

Känner du igen dig...

 

Våld i relationen?

Att ha en relation med någon kan kännas på tusen olika sätt. Men om det börjar kännas som att den du har ett förhållande med får dig att må dåligt, försöker kontrollera vad du gör och vem du träffar, eller gör saker mot dig som inte känns bra finns vi här för dig så att du kan få stöd och hjälp.


Sex mot ersättning?

Att ha sex mot ersättning kan innebära många olika saker och kännas på många olika sätt. Oavsett hur du mår av att sälja sex kan du behöva prata med någon om det ibland. Du bestämmer själv vad du vill prata om.


Sex som självskada?

Att skada sig själv genom sex innebär att en har ett mönster av att söka sig till sexuella situationer som innebär egen psykisk eller fysisk skada. Beteendet orsakar lidande och ångest och andra saker i livet blir påverkat. Till exempel att en får det svårare att sköta skolan, jobbet eller relationer.


Sexuella övergrepp eller sexuellt våld?

Ett sexuellt övergrepp innebär att någon gör något sexuellt med dig, mot din vilja. Till exempel om någon tvingar dig att ha samlag eller tar på dig med händerna, munnen eller könsorganet trots att du inte vill. Det är viktigt att komma ihåg att du som blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp eller våldtäkt aldrig har gjort något fel, oavsett hur du har betett dig mot förövaren och vilken relation du har till hen.


Virtuella övergrepp?

I och med att vi spenderar allt mer tid på nätet har det också blivit vanligare att övergrepp begås där. En behöver idag inte träffas IRL för att känna sig tvingad att delta i eller utföra en sexuell handling. Ett övergrepp kan också ske genom att någon en litar på missbrukar ens förtroende och publicera bilder som bara varit menat för just den personen eller en mindre grupp.


Unga killar och övergrepp?

Kan en kille bli våldtagen? Ja. Även unga pojkar och killar utsätts för sexuella övergrepp och våldtäkt. Många killar upplever ändå att det är svårt att definiera vad de har varit med om. Att utsättas för sexuellt våld kan innebära ett enormt lidande för individen och kan bli tungt att bära ensam. Det går att bearbeta ett övergrepp och känna välmående och trygghet igen.


Porr?

Många som tittar mycket på porr upplever att de blir negativt påverkade. Känns det svårt att sluta titta på porr? Som att ditt porrtittande går ut över annat i ditt liv? Att det är svårt att styra? Känner du dig lite beroende av porr? Hos oss kan du gå i samtal och få hjälp med detta.

Bra att veta

TYSTNADSPLIKT

Alla volontärer på 1000 Möjligheter har avgett tystnadslöfte. Det innebär att de inte får föra vidare det du berättat till andra personer, varken vad ni har pratat om eller berätta om vem du är. Samtalen som förs via chatten sparas för handledning- och utbildningssyfte. Det är för att vi som jobbar med detta ska kunna se till att stödet via chatten håller en hög kvalitet och förblir en trygg och säker plats för er som använder den. Självklart är allting anonymiserat. Inte heller din stödkontakt kommer att veta vem du är om du inte själv väljer att berätta det. Du som besökare kan vara helt anonym så våra samtal kommer aldrig att kunna spåras till dig personligen.

Du som redan har en stödkontakt men skulle vilja byta kan skicka ett mail till mottagningen@1000mojligheter.se och skriva ditt alias samt vem du har som stödkontakt idag och att du vill byta. Vi kan inte erbjuda mer än en stödperson per stödsökande.

ANMÄLNINGSSKYLDIGHET

Vi som sitter i chatten har ingen anmälningsskyldighet eftersom vi är en idéburen organisation. Om du är under 18 år och om det uppkommer något i samtalen med din stödkontakt som vi anser ligger till grund för en anmälan, så kommer vi att ta upp detta med dig. Vi gör ingen anmälan till socialtjänsten eller polisen utan din vetskap och vi gör det i samråd med dig. Om en anmälan sker så är det för att du ska kunna få den hjälp och det stöd du har rätt till. Vi kan även finnas som stöd för dig under tiden så det blir så bra som möjligt för dig.

Om du vill läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter läs här.