Känner du igen dig...

 

Våld i relationen?

Att ha en relation med någon kan kännas på tusen olika sätt. Men om det börjar kännas som att den du har ett förhållande med får dig att må dåligt, försöker kontrollera vad du gör och vem du träffar, eller gör saker mot dig som inte känns bra finns vi här för dig så att du kan få stöd och hjälp.


Sex mot ersättning?

Att ha sex mot ersättning kan innebära många olika saker och kännas på många olika sätt. Oavsett hur du mår av att sälja sex kan du behöva prata med någon om det ibland. Du bestämmer själv vad du vill prata om.


Sex som självskada?

Att skada sig själv genom sex innebär att en har ett mönster av att söka sig till sexuella situationer som innebär egen psykisk eller fysisk skada. Beteendet orsakar lidande och ångest och andra saker i livet blir påverkat. Till exempel att en får det svårare att sköta skolan, jobbet eller relationer.


Sexuella övergrepp eller sexuellt våld?

Ett sexuellt övergrepp innebär att någon gör något sexuellt med dig, mot din vilja. Till exempel om någon tvingar dig att ha samlag eller tar på dig med händerna, munnen eller könsorganet trots att du inte vill. Det är viktigt att komma ihåg att du som blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp eller våldtäkt aldrig har gjort något fel, oavsett hur du har betett dig mot förövaren och vilken relation du har till hen.


Virtuella övergrepp?

I och med att vi spenderar allt mer tid på nätet har det också blivit vanligare att övergrepp begås där. En behöver idag inte träffas IRL för att känna sig tvingad att delta i eller utföra en sexuell handling. Ett övergrepp kan också ske genom att någon en litar på missbrukar ens förtroende och publicera bilder som bara varit menat för just den personen eller en mindre grupp.


Unga killar och övergrepp?

Kan en kille bli våldtagen? Ja. Även unga pojkar och killar utsätts för sexuella övergrepp och våldtäkt. Många killar upplever ändå att det är svårt att definiera vad de har varit med om. Att utsättas för sexuellt våld kan innebära ett enormt lidande för individen och kan bli tungt att bära ensam. Det går att bearbeta ett övergrepp och känna välmående och trygghet igen.


Porr?

Många som tittar mycket på porr upplever att de blir negativt påverkade. Känns det svårt att sluta titta på porr? Som att ditt porrtittande går ut över annat i ditt liv? Att det är svårt att styra? Känner du dig lite beroende av porr? Hos oss kan du gå i samtal och få hjälp med detta.