Stöd och hjälp

Hos hos kan du få stöd och hjälp, alla unga upp till 25 år är välkomna att höra av sig oavsett om du är tjej, kille eller transperson eller inte vill definiera dig alls.

Du kan chatta med oss på vår chatt och du kan också få en egen stödkontakt. Du kan även träffa oss för stödsamtal med en utbildad volontär eller med vår terapeut (detta finns än så länge tillgängligt i Stockholms län).

CHATTEN

Måndagar kl 19 – 21

Fredagar kl 18-20

Du är anonym och inget är för litet eller för stort för att prata om. Vi som bemannar chatten är utbildade volontärer, både tjejer och killar som alla har skrivit under ett tystnadslöfte. Vi har ett roterande schema för chatten vilket innebär att om du återkommer till chatten så är det ofta olika personer du får prata med, detta är för att vi ska ha möjlighet att erbjuda hjälp till så många som möjligt och så ofta som möjligt. Om du känner att det skulle kännas bättre att prata med en och samma person vid upprepade tillfällen så kan du be att få en egen stödkontakt. Se mer om detta nedan under ”stödkontakt”.  Klicka här för att komma till chatten under öppettiderna!

STÖDKONTAKT

Om du tycker att det skulle kännas bättre att prata med en och samma person vid upprepade tillfällen så kan  få en egen stödkontakt. Detta kan du fråga om antingen när du chattar eller så kan du maila till info@1000mojligheter.se och be om att få en stödkontakt. Du och din stödkontakt kan sen välja att chatta eller maila med varandra. Oavsett hur ni har kontakt så är det en timme per vecka som er kontakt kommer att pågå. Efter tio tillfällen kommer du och din stödkontakt prata om hur det har gått hittills och om du har behov av fler samtal och vilken typ av stöd du i så fall behöver.

STÖDSAMTAL IRL

Du och din stödkontakt kan också träffas för stödsamtal. Du kan också träffa vår terapeut för stödsamtal om du önskar. Båda dessa möjligheter gäller för tillfället om du befinner dig i Stockholms län men kommer snart vara tillgängligt även i Umeå. Om du vill träffa vår terapeut för stödsamtal så mailar du mottagningen@1000mojligheter.se

 

Tystnadslöfte

Alla volontärer har avgett tystnadslöfte. Det innebär att de inte får föra vidare det du berättat till andra personer, varken vad ni har pratat om eller berätta om vem du är. Samtalen som förs via chatten sparas för handledning- och utbildningssyfte. Det är för att vi som jobbar med detta ska kunna se till att stödet via chatten håller en hög kvalitet och förblir en trygg och säker plats för er som använder den. Självklart är allting anonymiserat. Inte heller din stödkontakt kommer att veta vem du är om du inte själv väljer att berätta det. Du som besökare kan vara helt anonym så våra samtal kommer aldrig att kunna spåras till dig personligen. IT-systemet registrerar och stämmer av IP-adresser anonymt för att vi ska kunna erbjuda så många utsatta stödsökande som möjligt stöd och hjälp och samtidigt minimera risken för att personer som är oseriösa tar upp tid från andra stödsökande får utrymme för det.

Du som redan har en stödkontakt men skulle vilja byta är alltid välkommen att göra det genom att skicka ett mail till info@1000mojligheter.se och skriva ditt alias samt vem du har som stödkontakt idag och att du vill byta. Vi kan inte erbjuda mer än en stödperson per stödsökande.

Anmälningsskyldighet

Vi som sitter i chatten har ingen anmälningsskyldighet eftersom vi är en ideell organisation. Om du är under 18 år och om det uppkommer något i samtalen med din stödkontakt som vi anser ligger till grund för en anmälan, så kommer vi att ta upp detta med dig. Vi gör ingen anmälan till socialtjänsten eller polisen utan din vetskap och vi gör det i samråd med dig. Om en anmälan sker så är det för att du ska kunna få den hjälp och det stöd du har rätt till. Vi kan även finnas som stöd för dig under tiden så det blir så bra som möjligt för dig.