Sex mot ersättning

Att ha sex mot ersättning kan innebära många olika saker och kännas på många olika sätt. När vi pratar om sex och sex mot ersättning så betyder det inte bara vaginal sex, analsex eller oralsex. Det kan också handla om att be någon onanera eller onanera åt en. Sex mot ersättning kan med ett annat ord kallas för prostitution. Att skaffa sex mot ersättning är samma sak som att köpa sex och att ta emot ersättning för att ha sex är samma sak som att sälja sex.

I Sverige är det olagligt att köpa sex, men det är inte olagligt att ha sex mot ersättning. Så ser lagen ut för att det är viktigt att visa att det är den som skaffar sex mot ersättning som gör något olagligt och inte du som säljer sex som gör det. Lagen finns också för att du som säljer sex inte ska betraktas som en brottsling utan istället ska det vara möjligt för dig att söka stöd om du till exempel mår dåligt eller känner att du vill sluta – utan att riskera att åtalas för ett brott.

Många som säljer sex börjar med det som tonåringar, ibland redan när de är runt 14 år. Det behöver inte synas utanpå hur dåligt personen mår och det kan kännas svårt att prata om det som en upplever med någon i sin omgivning.

Precis som att den som köper sex kan vara vem som helst så går det inte heller att se på någon om hen säljer sex. Den som säljer sex kan vara både en kille, en tjej eller en transperson. Det kan ske på gatan, på internet, i skolan, på hotell, i barer och i andra forum. Och det handlar inte alls bara om pengar. Det kan lika gärna vara så att en istället för att få pengar får annan ersättning såsom saker eller tjänster. Till exempel cigaretter, kläder, alkohol, resor och andra saker. En kanske får någonstans att sova, får komma med på en fest eller får en väska.

Oavsett hur du mår av att sälja sex kan du behöva prata med någon om det ibland. Du bestämmer själv vad du vill prata om. Det kan till exempel handla om att du:

  • har funderingar kring könssjukdomar eller eventuell risk för graviditet
  • vill sluta sälja sex men inte vet hur
  • mår dåligt och vill ha hjälp att må bättre

Boka tid

För att boka tid eller komma i kontakt med oss:
mottagningen@1000mojligheter.se eller sms:a 070 144 38 06

Besöksadress (vid bokade besök):
Eriksbergsgatan 46, 114 30 Stockholm